top of page

Hoitava vihtominen

Vihtominen on kuulunut keskeisesti ihmiselämän eri vaiheisiin, aivan kuten saunominen yleensäkin. Vihtakylvetyksessä elvytetään ikiaikaista maamme kylvetysperinnettä. Suomessakin on vanhastaan tunnettu vihtomisen ennaltaehkäisevät vaikutukset sairauksien estämisessä ja myös sen vaikutus tunne-elämään.

 

Vihtakylvetyksessä käytetään useita erilaisia vihtoja ja liikkeitä, joiden avulla löylyä liikutellaan ja ohjataan vihdottavan iholle sen lisäksi, että niillä käsitellään lihaksia mekaanisesti. 

 

Vihtomisella voidaan tehostaa lihaspalautumista ja parantaa nivelten liikkuvuutta, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja pintaverenkiertoa sekä tehostaa lymfakiertoa. Asiansa osaava vihtoja pyrkii tietoisesti luomaan puitteet, joissa keho rentoutuu ja  mielihyvähormonien erittyminen tehostuu. Tällöin mieli rauhoittuu ja hoidolla voidaan myös lievittää stressin oireita. Vihtomisen vaikutuksiin yhdistyvät luonnollisesti myös yleiset saunomisen terveysvaikutukset, joita ovat mm. kehon syvä puhdistuminen, positiiviset vaikutukset sydämeen, verenpaineeseen, hengitysteihin ja unen laatuun.

 

Käytetyt vihtomistekniikat ja vihdonnan voimakkuus pohjautuvat keskusteluun kylvetettävän kanssa. Tällöin myös käytettävät vihdat voivat vaihdella. Lämpö tuo oman erityispiirteensä ja tehonsa hoitoon. Vihtoja seuraa löylyn vaikutusta kylvetettävään.  Vihtojen ohella voikin sanoa löylyn olevan tärkein työtoveri.

 

Eri kasvilajeissa on tosistaan poikkeavia aktiivisia ainesosia, kuten parkkiaineita, saponiineja, desinfioivia aineita ja aromaattisia öljyjä. Käytän vihtomisessa mm. koivua, leppää, katajaa, pihlajaa, lehmusta, tammea, vaahteraa, omenapuuta ja syreeniä. Lisäksi vihtoja voidaan valmistaa vihtoja erilaisista yrteistä, kuten siankärsämöstä, pujosta, saniaisista, mintusta. 

 

Sauna ja vihtakylvetys voivat uudistaa ja puhdistaa meitä niin fyysisellä, psyykkisellä kuin henkiselläkin tasolla.

 

Vihtoja
lennätellään, liidätellään, viuhutellaan, ripsutellaan, repsutellaan, ropsotellaan, rapsutellaan, röpsytellään, ravistellaan, varistetaan, läpsytellään, läiskitään, vedellään, haudotaan, hopsitaan, ropsutellaan, huiskitaan, huidellaan, läiskitään, isketään, hakataan, piestään, pestään, kylvetään,
vihdotaan, vastotaan
***

HOITAVA VIHTOMINEN - VARAA LAHJAKORTTI
Hinta: 90 € / hlö sis. alv 24%
Mahdollinen saunamaksu ei sisälly hintaan.
Kysy myös vihtomisohjelmia ryhmille!

 

bottom of page